Mijn textielkunst Leeft in museum De Kantfabriek, Horst

Zondag 28 oktober 2018 is de opening van de expositie ‘TEXTIEL LEEFT” in museum de Kantfabriek.

Hier zijn 4 recente ‘voorschoten’ van mij te zien. De meest recente: My life of broken memories, is vers van de naald. deze voorschoot draagt 144 +3 schelpen met zich mee in een grote levensspiraal.

Een video over mij en mijn werk gemaakt door Henk Ganzenboom

Gorcumse Gouden Eeuw Nu, en Mathilde

Nog 3 dagen en dan is de expositie binnen het Mathildefestival in Terneuzen afgelopen. Mijn 3 werken van de catwalk zijn nog te bewonderen in het voormalige Postkantoor van Terneuzen. Wel helemaal doorlopen tot het eind! Open t/m 5 augustus van 13.00 tot 17.00 uur.

Ondertussen ben ik natuurlijk druk bezig met allerlei textiel werk, maar ook tekeningen. Ik heb een mal gemaakt om te kunnen plisseren. weer een ervaring rijker. samen met 144 ingepakte schelpjes en veel tule en zijde op weg naar een uitdagend en versierend korset. Lang van voren, kort van achteren.

En heel veel tule verdwijnt in mijn kraag die ik speciaal aan het maken ben voor de expositie Gorcumse Gouden Eeuw nu. Vanaf 15 september in Gorinchemse binnenstad. Een initiatief vanuit het Kunstcafé Rivierenland. Geïnspireerd door een prachtige lucht op een van de schilderijen én door mijn moeilijke band met Maria.

En dan nog weer aan het tekenen! Dat moet want er zit zoveel in mijn hoofd dat mijn borduurnaald en haaknaald het niet bij kunnen houden.

Expositie: Voor de draad ermee

Het is bijna zover, aanstaande zaterdag 7 april is de opening van een prachtige expositie over borduren in al haar facetten. Merklappen, historische stukken uit binnen- en buitenland, modern design en mode, én moderne textiele borduurkunst. Bij die laatste categorie ben ik een van de deelnemende kunstenaars, met 4 recente werken. Het wand(tafel)kleed is vers van de naald!

De opening is om 15.00 uur in de Grote Kerk van Gorinchem.

De expositie duurt tot 7 september 2018. kijk op www.gorcumsmuseum.nl

Verwachte exposities in 2018

Dit jaar ga ik deelnemen aan enkele bijzondere én mooie exposities.

Kijk voor nadere informatie bij “Biografie”

Page 1 of 912345...Last »
© Copyright Sylvia Terwisscha Van Scheltinga - Theme by Pexeto