Verwachte exposities in 2018

Dit jaar ga ik deelnemen aan enkele bijzondere én mooie exposities.

Kijk voor nadere informatie bij “Biografie”

3 dagen in Ossenzijl

8 juni was het zover: samen met Ietje van der Brug en Willy van de Beek heb ik onze locatie in Dorpshuis De Slinger in Ossenzijl ingericht. Wij drieën bleken een prima match. Want ondanks dat ons werk heel verschillend is, bleek het heel goed bij elkaar te passen.

Het aantal bezoekers viel mij tegen, ik denk gemiddeld ongeveer 100 per dag. Natuurlijk was het 9 juni slecht weer, 10 juni was het zaterdag en kwam iedereen pas laat in de middag en 11 juni was het te warm weer. Maar gelukkig waren onder deze bezoekers enkelen zeer geïnteresseerden, en dat heeft veel goed gemaakt. Ook hier heb ik mogen ervaren dat mijn werk mensen raakt. Dat geeft mij gevoelens van geluk en trots.

Huntenkunst was geweldig, en nu op naar Textielfestival Weerribben!

  1. In mei was ik één van de 220 kunstenaars op Huntenkunst in Ulft. Het was een heerlijke ervaring om daar deel van te zijn geweest, om met zoveel bezoekers én zo veel kunstenaars over mijn werk te praten. Ik voel me bevestigd in wie ik ben en wat ik maak. Zowel mijn pentekeningen als mijn textiel riep veel mooie reacties op. Het viel me wel op dat veel mensen nog maar weinig ‘feeling’ met textiele kunst hebben. Daar heb ik met overtuiging verandering in proberen te brengen.
  2. 9, 10 en 11 juni wordt echt een kunstfestival voor TEXTIEL. Daar hoop ik echt textiel’verwanten’ te treffen. Ik heb natuurlijk nu eindelijk een plek om meerdere ‘handjurkjes’ te exposeren. En het blijkt dat ik in meer werk handen als belangrijk onderdeel heb. Dus die gaan ook mee om er weer een bijzondere en eigen expositie van te maken.
  3. Bovendien is er een supermooi kijkboek te zien met prachtige detailfoto’s van mijn werk. Natuurlijk weer met dank aan de fotograaf Ansho Bijlmakers. En heb ik de laatste exemplaren van mijn boek ‘Kwetsbare schoonheid’ bij me.

Uitgenodigd voor Textiel Festival Weerribben 2017

Ik ben uitgenodigd om mee te doen aan de komende editie van Textiel Festival Weerribben op 9, 10 en 11 juni 2017. Het thema is “Handen”. Daar passen mijn handobjecten heel goed! Op dit moment ben ik bezig aan een heel bijzonder handobject. Ik woon in de binnenstad van Gorinchem en vind geregeld oude blauw/wit porseleinen scherfjes in de tuin. Daarmee wil ik mijn hand versieren: zacht en beschermend van binnen, scherp en ‘onaanraakbaar’ van buiten. www.textielfestivalweerribben.nl

Deelname aan expositie “FLORALIA” in Gorcums Museum

Zaterdag 2 april is de opening van deze expositie waarbij de bloem centraal staat. Ik neem deel met 3 textiele kledingobjecten waarbij ik aan de bloem mijn eigen symboliek heb gegeven. Mijn thema’s zijn schoonheid, kwetsbaarheid en mijn behoefte aan het willen beschermen en bescherm willen worden.

Een van de ‘tabliers’ is een droombeeld van vroeger. Een kinderschortje met als titel”Wie waakt over mij?”. Het is mijn meest recente textiele werk.

Kijk voor meer informatie op www.gorcumsmuseum.nl

De verleiding van mijn werk tijdens de Textiel-Tiendaagse Tilburg

Van 6 t/m 15 september kun je mijn ‘verleidelijke’ en ‘kwetsbare’ ondraagbare kledingobjecten weer bekijken, dit keer binnen de Textiel-Tiendaagse Tilburg. Deze TTT gaat dit jaar voor het eerst plaatsvinden, dus ben ik trots dat ik mee mag doen!

Mijn textiele kunst, en die van Nicole Ladrak, zijn te zien bij Galerie De Roos, Veldhovenring 25 in Tilburg.

Openingstijden van 12.00 tot 17.00 uur

Op 6 en 13 september ben ik in ieder geval zelf ook aanwezig.

(de laatste 2 weekenden van september is mijn werk ook nog in de galerie)

Voor meer informatie kijk op: www.galeriederoos-tilburg.nl

Deelname aan expositie Textiel Leeft in Borne

Museum Bussemakershuis te Borne organiseert een kunstroute in Borne en omgeving. Samen met 44 andere textielkunstenaars (uit het boek Textiel Leeft) doe ik mee. Het werk is te zien op 15 verschillende locaties. Bij het museum is een routekaartje te koop voor 4 euro. Van 30 juli 2015 t/m 9 augustus. Openingstijden 11.00 uur tot 17.00 uur.

Van mij zijn 3 recente ‘tablier’ te zien.

kijk op www.bussemakerhuis.nl

 

2 wandkleden in ‘Linnen uit de kast – in de kunst”

Van 21 mei tot 27 juni is deze kleine expositie in Museum De Koperen Knop in Hardinxveld-Giessendam. 2 van mijn “linnen tafelkleden” zijn daar te zien. Ze zijn echt supermooi opgehangen, mooi naast elkaar op een wand. Nog geen jaar gelden lagen ze nog bij mijn schoonmoeder in de kast. Nu heb ik ze in de kunst gebracht. Op elk kleed is een vrouwfiguur te zien die als een madonna een mantel draagt. Daarbinnen verblijft zij in haar eigen wereld van herinneringen. Ze zijn getekend met textielverf en geborduurd met zijden garen. Ik ben er zo tevreden mee!

Als je tijd hebt dan is een bezoek aan deze prachtige kleine expositie zeker de moeite waard.

Textielfestival Leiden 2015

Door mee te doen aan de wedstrijd “Water-Land” is een van mijn werken te zien geweest in de Grote Kerk van Leiden.

Het werk: “Ik voel me omringd door land en water” stond er een beetje rommelig bij, dat was wel jammer. Maar mijn door historische kleding geïnspireerde ‘kraag’ paste wonderlijk wel in de prachtige historische omgeving van deze kerk. Vandaag ben ik bij de opening geweest en vervolgens de hele dag zoet geweest om alles te bekijken. Superfijne dag gehad

Verraad en Geheimen

De expositie “Verraad” in de de Christina Maria Kerk te Den Dolder was erg interessant. Hoe bijzonder kan het toch zijn als mijn werk mensen echt raakt! Mooie gesprekken gehad. Het is indrukwekkend wat mensen mij toevertrouwen. Deze verhalen neem ik mee, zij worden onderdeel van mijn wereld. Het zijn intieme geheimen die leiden naar mooie gedachten.

Nu ben ik nog druk aan het werk voor de komende expositie: “Het Geheim van Fort Vuren”. In dat mooie grote donkere fort heb ik een ruimte met 4 nissen. In een van die nissen komt een heel aards gekleurd tablier wat veel van mijn gedachtenwereld met zich meedraagt en meesleept. En sommige gedachten heb ik losgelaten, maar ze zijn er nog wel.

18 en 19 april is het zo ver!

Page 1 of 3123
© Copyright Sylvia Terwisscha Van Scheltinga - Theme by Pexeto