Publicatie in textielblad VEZEL

De 4e uitgave van Vezel bevat een artikel van maar liefst 6 pagina’s over mijn ontdekkingstocht in de textiele kunst en de benodigde textieltechnieken. Het heeft als titel meegekregen “Mijn Textielbeleving, mijn KUNST”. Een mooi verhaal over mijn werk en de moeilijkheden én handigheden die ik tegen ben gekomen sinds ik in 2011 in de textielkunst ben terechtgekomen. De omslag van het blad wordt ook gesierd met een detailfoto van mijn eerste “handschortje”. Daarin zitten allerlei delfts blauwe scherfjes verwerkt die ik hier achter in de tuin heb gevonden. Zij vormen een versierend schildje rondom mijn hand.

Het blad is te bestellen via www.vezel.org, of bij mij. Verkoopprijs €7,50

Handwerken zonder grenzen

In het handwerkblad “Handwerken zonder Grenzen” nummer 184, augustus,september 2014, staat een uitgebreid interview met mij. Maar liefst over 5 pagina’s staat een verslag van mijn werk met veel foto’s. Kijk op www.handwerkenzondergrenzen.nl

 

Handwerk Zonder Grenzen

Deze maand heb ik een interview gehad voor een uitgebreid artikel over mij en mijn textiele werk in het handwerkblad Handwerk Zonder Grenzen. Gisteren de tekst mogen lezen. Dus weet ik nu al dat het een mooi artikel gaat worden. Met prachtige foto’s, gemaakt door Ansho Bijlmakers. Mijn textielportret komt in de uitgave van oktober-november 2014!

2 weekenden in een RK kerk

De afgelopen 2 weekenden heb ik doorgebracht in (koude) RK-kerken. Eerst voor de regionale Kunstdagen in de Grote Kerk in Breda. Op de valreep ben ik door naar de Nationale Kunstdagen in november. Dan mag ik met 4 kunstwerken exposeren in de Van Nelle Ontwerpfabriek.

Afgelopen weekend stond ik met mijn werk (textiel, pentekeningen en schilderijen) in de RK-kerk van Dussen. Ik nam deel aan 2jaarlijkse Kunstroute Werkendam. Ondanks de kou was het gezellig druk. Heel veel mensen vonden mijn werk echt mooi en vooral heel uniek en bijzonder! Interessante contacten opgedaan.

het boek “Textiel Leeft” is uit!

15 november is het boek “Textiel Leeft” uitgebracht. Een prachtig kijkboek over hedendaagse textiele kunst. En ik sta er ook in met mijn textiele werk!  Op pagina 76. Daar ben ik supertrots op. Het is een boek vol foto’s van maar liefst 250 verschillende textielkunstenaars. Meer informatie op www.textiellink.nl

Mijn miniatelier in de Artotheek van Gorinchem

Op zaterdag 3 november is het open dag bij de Artotheek Gorinchem in het kader van de Kunstweek. Die dag zal ik ter plaatse een soort van atelier inrichten. Met mijn spulletjes, mijn schildersezel, borduurspullen, paspop….alles gaat mee, ook mijn moederbord. Ik ga van 10 uur tot 17 uur daar aan het werk, en met mensen over mijn werk van gedachten wisselen. Een mooie invulling van een kunstdag.

Daarnaast komen er 3 schilderijen en 1 serie van 3 kleine schilderijen van mij te hangen. Bezoekers mogen stemmen welk schilderij de voorkeur heeft om door de artotheek aangekocht te worden! Super

Ik sta in het boek “Textiel Leeft”

15 november komt het boek “Textiel Leeft” uit, een uitgave van Textiellink. Dit boek geeft een beeld van de hedendaagse textiele kunst in Nederland en Belgie. Hierin sta ik ook met mijn recente textiele werk. Daar ben ik supertrots op.

Een supermooie pagina met foto’s van 2 van handobjecten en een van mijn mooiste tabliers.

Binnenkort meer! Kijk op www.textiellink.nl

© Copyright Sylvia Terwisscha Van Scheltinga - Theme by Pexeto